A holttestet délben látta meg valaki a Sióban lebegni, ő értesítette a városi kapitányságot. Ezután riasztották a vízirendészeket, akik rábukkantak a férfire. A holttest elakadt az autópálya hídjánál, mondta Horváth László, a siófoki vízirendészeti kapitányság vezetője.  

A halál okát orvos szakértők vizsgálják, a tetem több napot töltött a vízben. A 40-50 év körüli férfi hosszú ujjú ingben, nadrágban és cipőben volt. Hűvös időhöz öltözött, lehetséges, hogy a hulla egy ideig valamin fennakadt a vízszint alatt, és csak később sodródott tovább.

Feltehetően nem a Balatonba fulladt, mert a Sió-zsilipnél nem áramlik ahhoz elég víz, hogy átemelje. A Sió vízszintje viszont alacsony, így kérdéses, hogyan fulladt bele. Bűncselekményre utaló nyomokat nem találtak az elsődleges vizsgálatok során a nyomozók, nyilatkozta a Kapospontnak Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Néhány óra alatt sikerült azonosítani a férfit, egy 56 éves helybeli hajléktalant. Eltűnését korábban senki sem jelentette. Az elhunyton nem találtak külsérelmi nyomokat, a halál oka egyértelműen vízbe fulladás, ezt az azóta elvégzett vizsgálat állapította meg.         

Címkék: fulladás, Siófok, kék hírek