A 19 éves fiú szülei három éve váltak el, ezután egy ideig anyjával élt egy bérlakásban. Édesanyja élettársi kapcsolatot létesített egy férfivel, ekkor a nevelőapa ikerházába költöztek. A fiú és mostohaapja között megromlott a viszony. Az élettárs gyakran szóvá tette, hogy ő tartja el az asszonyt és a fiát. A gyerekre annak rossz tanulmányi eredményei miatt is haragudott. Többször összevesztek, ez néha a kölcsönös tettlegességig fajult. Előfordult, hogy a fiú késsel fenyegetőzött. Amikor betöltötte a 18. életévét, visszaköltözött a bérlakásba, csak alkalmanként tartózkodott édesanyjáéknál. A rossz viszony maradt, mert az apa nem tudta elfogadni őt, és ezt éreztette is vele, ezt tartalmazza az ügyről készült vádirat. Orvos szakértők szerint a fiú kiegyensúlyozatlan pszichéje miatt lélektani válsághelyzetbe került.

A karácsonyt együtt töltötték, de zaklatott volna a nevelőapja ellenséges viselkedése miatt. Szilveszterkor reggel óta italoztak. A fiú estig 2-3 pezsgőt fogyasztott, az alkohol a fejébe szállt. Később édesapja hívta telefonon azért, hogy elmondja: a mostohaapa miatt nem tölthetik együtt az ünnepet. A gyermeke ettől zaklatott lett, többször elsírta magát, ilyenkor a szobájába ment. Az ikerház másik lakásában élt a nevelőapa fivére és annak felesége. Átjöttek a családhoz, pezsgőt ittak, majd hazamentek.

Ezután a nevelőapa a hálószobában egy fotelben ülve tévét nézett, a fiút aludni küldte. Az asszony virslit főzött a konyhában. Az ittas, zaklatott vádlott elhatározta, hogy végez magával és a mostohaapjával. Felvette a sértett zsebkését egy asztalról, majd megvágta a férfi nyakát. A nevelőapa felállt, védekezni próbált a karjával, de elérték a szúrások a hátát, a felsőtestét. Menekülni próbált, de a támadó késsel a kezében üldözte az étkezőn át a folyosóra. Közben az odaérkező anya megpróbálta feltartóztatni a fiát, dulakodott vele a késért. A zajra átszaladt a sértett fivére és annak felesége a másik lakásból. A nő elsősegélyben részesítette a megszúrt férfit, és hívta a mentőket.

A szomszédban lakó férfi is a telefonhoz lépett, erre a fiú ellene fordult. A megtámadott ember egy bárszéket kapott fel, azzal védekezett a kaszáló penge ellen. A fiú nem tudta elérni, ezért a bárpult lapjába vágta a kést. A fivér megpróbálta kihúzni, de a vádlott megelőzte, és újra döfött. Az édesanya azonban elgáncsolta a gyermekét, és elvette tőle a kést. A sértettet életveszélyes állapotban szállították kórházba, orvosi ellátás nélkül meghalhatott volna. Megsérült a nyaka, a lapockája, a csípője, a karja és a válla. Egy szúrás a jobb szemét érte, emiatt fél szemére nem lát.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 19 éves barcsi férfi ellen az ügyészség. Az ügy tárgyalása hétfőn kezdődött a Somogy Megyei Bíróságon. A fiú nem tett vallomást. A sértett azt mondta: szerinte nem volt rossz a viszonyuk, ő segíteni, barátkozni akart. Máig nem érti, miért akarta megölni. A következő tárgyaláson elmeorvos szakértőket hallgat meg a bíróság a fiú állapotáról.

Késsel összeszurkálta, fél szemére megvakította nevelőapját egy 19 éves barcsi fiú. Ügyének tárgyalása ma kezdődött a megyei bíróságon. A fiú és a nevelőapja rossz viszonyban voltak. A férfi gyakran szidta a nevelt fiát a rossz tanulmányi eredmények miatt. Azért is haragudott, mert neki kellett eltartania. A szilvesztert együtt töltötték. A fiút édesapja hívta telefonon, és azt mondta: sajnálja, hogy az ünnepeket nem tölthetik együtt. A fiú ekkor sírt, majd később egy késsel rátámadt a mostohaapjára. Életveszélyesen megsebesítette. Végül az édesanya vette el a kést a fiútól. A következő tárgyaláson elmeorvos szakértőket hallgat ki a bíróság a fiú állapotáról.

Címkék: kék hírek