A 43 éves nő alkoholista, személyiségzavarban is szenved. 1985-ben kötött házasságot a férjével, a sértettel. Három gyermekük született, akiket 2002-ben a gyámhivatal kiemelt a családból. Azután ketten éltek együtt a férjével a Telekhegyen. Kapcsolatuk konfliktusokkal terhelt, rendszeresen italoztak, összeszólalkoztak, szidták egymást. A viták néha tettlegességig fajultak, de a bántalmazások során a nőnek komoly sérülései nem keletkeztek, ezért orvoshoz nem fordult. Idén január 10-én otthon ittak, a nő berúgott.

keseles

A férfi az ágyon aludt, a nő ugyanebben a szobában tévézett. Látogatóba érkezett egy barátjuk, a kanapéra ült és kártyázni, beszélgetni kezdett a nővel. A férfi felébredt a beszédre, ami zavarta, ezért csöndre intette a feleségét, hosszan szidta trágár szavakkal. Felkelt, a konyhába ment, késsel és étellel tért vissza. A tányért és az evőeszközöket az asztalra tette. A férfi folytatta a párja szidalmazását, a késsel hadonászott, szúró mozdulatot tett, arcon ütötte a nejét. Az asszony felállt, ő is pofon ütötte a férfit, majd az ágyra lökte, és rászólt, hogy tegye le a kést. Ezt a barátja is kérte.

A férfi a kést ekkor az asztalon hagyta, kiment a konyhába. Kenyeret akart szelni, ezért egy konyhakést vett magához, ezzel fenyegette a nőt, szurkált felé, és azt mondta, hogy elvágja a torkát. Az asszony megfogta a csuklóját,  kicsavarta belőle a kést, azt az asztalra dobta, a férjét pedig az ágyra lökte. A férj sértegette, felállni akart, megpróbálta megütni. A nő erre felkapta a kenyérvágó kést, és "Meghalsz!" kiáltással mellkason szúrta. Kihúzta a pengét, az erős vérzést egy rászorított konyharuhával, a seb lemosásával akarta megállítani. Ez nem sikerült, ezért mobiltelefonján mentőt hívott.

A mentők kórházba szállították a megszúrt férfit. A sértett lépét érte a döfés a tüdőn és a hasüregen át. A lépet kivették a sebészek, a tüdő és a rekeszizom sérülését elvarrták. A férfi marandó fogyatékossággal gyógyult, az orvosi segítség mellett is bekövetkezhetett volna a halála. A tettest életveszélyt okozó testi sértésért 2 év börtönbüntetésre ítélték a Somogy Megyei Bíróságon azzal, hogy 1 év múlva feltételesen szabadlábra bocsátható. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a védelem felmentésért, illetve enyítésért fellebbezett.  

Címkék: kék hírek