Rátörték az ajtót Bajcsy-Zsilinszky utcai lakásában egy száz éves asszonyra ismeretlen tettesek még áprilisban. A történetről akkor a Kapospont is beszámolt. Addig fojtogatták a hölgyet, amíg elő nem adta a pénzét. Az idős asszonynak eltörött az állkapcsa a fojtogatástól. A mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba. Az elkövetők elmenekültek a pénzzel.


Az egyik lakó, Kovacsik Lászlóné szerint azóta sincs nyugalom az épülettömben, mert egy önkormányzati bérlakásban folyton randalíroznak az ott lakók és az oda hívott hajléktalanok.

- Egy férfi és egy nő, valamint a fia él a bérlakásban, de volt olyan is, hogy egyszerre négyen-öten tartózkodtak a 19 négyzetméteres, fürdőszoba, wc nélküli helységben - fakadt ki az idős hölgy.

- Hangoskodtak, csapkodták az ajtót. Hajléktalanok jöttek, mentek és italoztak. A folyosón gomolygott a füst a dohányzás miatt. Egy szinten lakok velük, ezért én sínylettem meg a történteket a legjobban. Olykor véresre verték egymást. Megtörtént, hogy a férfit a mentő, a nőt a rendőrség vitte el - folytatta ingerülten Kovacsikné.

A Bajcsy Zsilinszky utcai és a Kossuth utcai háznak közös udvara van, s az épületben csupán egy fiatal pár él, a többiek idős, egyedülálló emberek, akik védekezésre képtelenek.

- Négyen-öten vállaltuk, hogy a bíróságon bebízonyítjuk, hogy milyen életet élnek itt a lakásban, mindent feljegyeztem. A legborzasztóbb az volt, hogy egyszer a nő a folyosóra hugyozott.

A bérlakásban élőket felszólította a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt., hogy május 31-én hagyják el a lakást, de ők ezt nem tették meg. Az ügy a bíróságra került, de több hónap is eltelhet mire a végére érnek, s kiköltöztetik a családot az ingatlanból.

Címkék: száz éves hölgy, önkormányzati bérlakjás, randalírozó, kék hírek