molotov siófok

A családi ház tulajdonosa a bejárati ajtón mutatja a betörés nyomait. Arcát nem akarta vállalni, de elmondta: két zár is védte az ajtót, mégsem jelentett akadályt.

A család elutazott, ekkor fosztották ki tolvajok a lakást. Minden felforgattak, végül az ékszereket vitték el. A becsült kár 200 ezer forint.

Az észak-nyugati városrészben, ebben a csendes utcában rendszeresek a betörések. Néha még a házőrző kutyát is elkábítják a bűnözők, mondják az ott élők. Tavaly összesen 609 betöréses lopás történt a kaposvári kapitányság területén, Somogyban 2103. A nyár beköszöntével megszaporodhat a bűncselekmények száma. A nagy meleg miatt gyakran hagyják nyitva az ajtót-ablakot a tulajdonosok és ilyenkor több az üres ház, lakás. Ez megkönnyíti a tolvajok dolgát, mondják a rendőrök.

A napokban egy testvérpárt fogtak el a rendőrök. A két férfi 12 betörést követtek el a Bartók Béla utca környékén. Az ujjlenyomatuk alapján azonosították őket, a rendőrkutyák pedig a helyszínen maradt szagnyomukat ismerték fel.

Címkék: kék hírek