Pénteken délután 17 órakor, zárás előtt tért be az idegen férfi a mesztegnyői üzletbe. A bűnöző azt gondolta, hogy könnyű dolga lesz. A pénztárban lévő bevételt követelte, és erőszakosan lépett fel. A tulajdonosnő azonban nem ijedt meg, felkapott egy ollótl, és védekezés közben megsebesítette a rablót. A férfi megpróbált elmenekülni, de nem jutott messzire. Polgárőrök tartóztatták fel egy közeli mellékutcában. A támadó ellenállást tanúsított, de legyűrték. Jelenleg rendőrségi kihallgatáson igyekeznek tisztázni a rablás körülményeit.

 



A maszkos rabló fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg a mesztegnyői élelmiszerüzlet eladónőjét, mondta a Kapospontnak Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tettes végül a hölgy ellenállásának köszönhetően pénz nélkül menekült el. Egy Flaubert-pisztoly volt nála. A rabló egy iharosberényi férfi, a marcali kapitányságon hallgatják ki a nyomozók.

 

 

A helyszínen a kapos.hu megkereste az üzlet tulajdonosát. A hölgy elmondta: az előzetes hírekkel ellentétben nem szúrta meg a fiatalembert, csak a pisztolyt tartó kezére ütött az ollóval. Ezután a pénztárosnővel közösen kituszkolták a férfit a boltból. Egyebet nyilatkozni nem akart, nem fél a támadás után, de nem szeretné, ha a boltját újra kiszemelnék maguknak a rablók, és visszatérnének.

Címkék: Flaubert-pisztoly, Mesztegnyő, polgárőrség, Bíró Gábor, Iharosberény, rablás, Marcali, rendőrség, kék hírek