Május 28-30. között 139 rendőr részvételével tartották meg a megyében azt a fokozott közúti ellenőrzést, amellyel főként a motorkerékpáron és segédmotor-kerékpáron közlekedőket vizsgálták meg. Az ellenőrzés ideje alatt ezen járművek vezetői nem okoztak és nem is voltak résztvevői személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnek.

Az 541 alkoholszondás vizsgálat 14 pozitív eredményt produkált. Közülük egy gépkocsivezető és a motoros a helyszínen elbúcsúzott vezetői engedélyétől, vagyis azt bevonták tőlük a zsaruk. 5 érvénytelen forgalmi engedélyt találtak, ezeket szintén kivonták a forgalomból. Kisebb jogsértések miatt 25 közlekedési és 3 közbiztonsággal kapcsolatos helyszíni bírságot szabtak ki összesen 188 ezer forint értékben.

Nagyobb jogsértések - például ittas és engedély nélküli vezetés, menetokmánnyal kapcsolatos szabályszegés - miatt összesen 54 emberrel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást. Közigazgatási eljárást gyorshajtás miatt 124 esetben rendeltek el. Biztonsági öv vagy gyermekülés használatának elmulasztása miatt 10, behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása miatt 6, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon miatt egy-egy esetben indítottak ugyanilyen eljárást a rendőrök.

Címkék: motor, közlekedés, kék hírek