Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint G. Ákost már nem több emberen elkövetett emberölés kísérletével, hanem előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. A bíróság a gyógyszerészhallgatót ezért  életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélheti.


A 23 éves fiatalember tavaly november 26-án a pécsi egyetem biofizikai tanszékében sportcélokra tartott pisztolyával agyonlőtte egyik csoporttársát, egy 19 éves kaposvári fiút. Ezután tüzelni kezdett másokra is, három embert súlyosan megsebesített.


Amint arról a Kapospont már beszámolt: elmeorvosszakértői jelentés készült, ami alapján a tettes kóros személyiségelváltozásban szenved. Betegségének mértéke azonban csak korlátozta a beszámítási képességét, de nem zárta ki, hogy tisztában legyen tette következményeivel, ezért büntethető. Az igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján azonban a bíró korlátlanul enyhítheti a kiszabható büntetést, figyelemmel a lövöldöző elmeállapotára.


A gyanúsított őrizetbe vétele óta nem tett vallomást. A Pécsi Városi Bíróság a napokban három hónapra, augusztus 28-áig meghosszabbította az előzetes letartóztatását. Azért marad rács mögött, mert a bíró szerint fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye, illetve az, hogy megpróbálná befolyásolni a tanúkat.  

Címkék: kék hírek