Kordonnal zártak le egy emeletes házat kedden este a rendőrök a Honvéd utcában, kiterelték a pizsamában, hálóruhában lévő embereket.

Dr. Kemény Gábor kaposvári kapitányságvezető a Kapospontnak elmondta: délután fél 4-kor ment be a kapitányságra egy 16 éves fiú, aki elmesélte, hogy az egyik lakásban tudomása szerint egy bomba van. A rendőrök komolyan vették az információt, értesítették a tűzszerészeket, és biztonságba helyezték a lakókat. Budapestről a Készenléti Rendőrség szakemberei jöttek a helyszínre, bombakereső kutyát is hoztak. Röntgennel világították át a lezárt csomagot.

bomba1

Megvizsgálták a szerkezetet, és megállapították, hogy egy gyújtóbombáról van szó. Megkezdték a hatástalanítását, egy részét a ház előtt semmisítették meg. Az anyagmaradványokat a fővárosba szállították, hogy szakértők vizsgálhassák tovább.

bomba2

fotók: Kaposvári Rendőrkapitányság

Úgy tudjuk, a gyújtóbombát kísérletező kedvű, internetet bújó fiatalok készítették, akik maguk is megijedtek a végeredménytől, ezért a rendőrséghez fordultak. A lakók között elterjedt, hogy valaki szerelmi bánatában akar robbantani, ez azonban nem bizonyosodott be.

A bombariadó miatt 14 embernek: az emeleten, valamint az érintett lakás alatt és felett élő szomszédoknak kellett elhagyniuk a lakóhelyüket másfél órára. A rendőrkapitány szerint a gyújtóbomba okozhatott volna személyi sérülést, ha felrobban, de a szomszédos lakásokban minden bizonnyal nem keletkezett volna kár. A szerkezetet négy fiatalember szerelte össze, a szerepüket vizsgálják a rendőrök. A robbanószerrel visszaélés súlyos bűncselekmény, emiatt indítottak büntetőeljárást a fiúk ellen.

Helyszín

Címkék: Kemény Gábor, Honvéd utca, bomba, Kaposvár, kék hírek