tengőd, házomlás

Beszakadt és pincébe zuhant egy családi ház konyhája tegnap Tengődön. A gázpalack, a hűtő és a konyhaszekrény is eltűnt. A rengeteg eső alámosta és ledöntötte az egyik közfalat is. A szobában alvó nőnek az ijedtségen kívül nem esett baja. Az életveszélyes épületben azonban nem maradhatott tovább. Fiához költöztették. A tabi tűzoltók felhozták a gázpalackot, aládúcolták és áramtalanították az épületet.

tengőd, házomlás

Somogydöröcskén is kidőlt egy lakóház fala, az ott lakó család négy tagját, két felnőttet és két gyereket a tabi tűzoltók helyeztek el rokonokhoz. Senki sem sérült meg. A megye tűzoltóit csaknem félszáz esetben riasztották a vihar utáni károk felszámolásához. A fakidőlések okozzák még mindig a legtöbb problémát.

Kaposváron a József Attila utcában egy 16 méteres megdőlt fenyő egy családi házat veszélyeztetett. Egy vízzel teli kútba esett kutyát is menteniük kellett. A Kapos folyó vízszintje jelenleg 294 centiméteren áll. Ez 1 méterrel kevesebb, mint 3 napja a tetőzéskor. A Balatonon még magas a vízállás. Balatonlellén szivattyúznak.

A Vízügyi Igazgatóság Fonyódon és Balatonkeresztúron is védekezik. Több vízfolyás ugyanis kilépett a medréből. Taszárnál továbbra is forgalomkorlátozás van. Az elmúlt napok esőzései miatt fel kell újítani az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető 6 kilométeres szakaszát. Ezért ezt 1,5-2 hétre lezárta rendőrség.

A közlekedőket a forgalom lassítása mellett a Budapest felé vezető pályára terelik át. A somogyi vasútvonalon mindenhol helyreállt a rend. A hajók is járnak már a Balatonon.

 

Fotók: Tabi Önkéntes Tűzoltóság

Címkék: kék hírek