Elgázoltak egy gyalogost csütörtökön este fél 10-kor a kaposvári Füredi úton, a Volán-telep és a kaposfüredi körforgalom között. A baleset áldozatát egy gépkocsi ütötte el, beszorult a Ford Transit kisteherautó alá. A helyszínre érkező tűzoltók húzták ki a jármű alól. A mentők csaknem fél órán keresztül küzdöttek az életéért.

 

 

Csaknem két és fél órán át teljes útzár volt az érintett útszakaszon a helyszínelés miatt. A forgalom háromnegyed 12-kor fél pályán megindulhatott.

- A baleset áldozata, egy 35 év körüli férfi autóval haladt Kaposvár felé, amikor észrevette, hogy a járművéről lepotyogott az általa szállított hungarocell. Félrehúzódott, megállt a kocsijával, majd kiszállt, hogy összeszedje a darabokat az úttestről. Ekkor gázolta el egy Kaposvár felől érkező kisteherautó - közölte Kemény Gábor kaposvári rendőrkapitány.

A sofőrnek szinte esélye sem volt a vaksötétben meglátni a láthatósági mellény nélküli gyalogost. A Transit vezetőjét sokkos állapotban szállították kórházba.

Az elsődleges megállapítások szerint egy utánfutós Opel személygépkocsi Kaposvár felé állt meg az útpadkán. A 34 éves orci sofőr kiszállt a gépkocsiból és az úttest másik oldalára átment, hogy az utánfutóról leesett hungarocell táblákat összeszedje, eközben ütötte el a belső sávban haladó Ford. A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit.

Címkék: halálos baleset, gázolás, rendőrség, kék hírek