BUSZ KÖZLEKEDÉS

A Sásdot érintő útlezárást május 18-án 5.30 órától feloldották, ezért a KAPOS VOLÁN Zrt. Kaposvár – Pécs viszonylatában közlekedtetett járatai a fenti időponttól kezdődően a menetrendben meghirdetett, eredeti útvonalon közlekednek.

A 61-es főközlekedési út Taszár falu és a taszári körforgalom közötti szakaszán vízátfolyás miatt félpályás útlezárás van érvényben, ezért a Taszár irányába(ból) közlekedő autóbuszjáratok esetében kisebb késésékre lehet számítani.

Kaposvár belterületén a szentjakabi városrészen áthaladó járatok útlezárás miatt kerülő útvonalon, Kaposvár, aut. áll. – Kaposvár, Húskombinát – Mező út csomópont – Sántos útirányon közlekednek.

A Kaposvár – Szenna – Szilvásszentmárton viszonylatában közlekedő járatok Kaposvár belterületén szintén módosított útvonalon (Kaposvár, vasúti felüljáró - Zselici út – Madár u. – Erdősor u.) útvonalon közlekednek.

VASÚTI KÖZLEKEDÉS

Javult a helyzet a délelőtt folyamán az ország vasúthálózatán, de még mindig vannak olyan vonalak, ahol vonatpótló buszok szállítják az utasokat, több vonalon pedig sebességkorlátozás van még érvényben - áll a MÁV Start déli helyzetjelentésében. A MÁV szakemberei folyamatosan dolgoznak a felsővezetékre hajolt ágak és sínekre dőlt fák eltávolításán. A kialakult helyzet miatt kedd éjfélig a Dunántúlon és a Budapest–Miskolc vonalon közlekedő InterCity vonatok pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe.

A Dunántúlon kidőlt fák és felsővezetékre hajolt ágak okoznak fennakadást. A Budapest–Bicske, a Komárom–Hegyeshalom, illetve –Rajka vonalon már javult a helyzet, csökkentek a késések. A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém, valamint a Székesfehérvár–Veszprém vonalon továbbra is késésekre kell számítani.

Újra közlekednek a vonatok a Budapest–Pécs vonalon Sásd és Vásárosdombó között, azonban a Dombóvár–Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között, valamint a 30-as vonalon Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között továbbra is vonatpótló autóbuszok járnak. A Dombóvár–Gyékényes vonalon Taszár és Kaposvár között fokozott biztonsági előírások szerint járnak a szerelvények.

Több Nagykanizsáról Budapestre, illetve onnan vissza közlekedő vonat kimarad. A Balaton déli részén járó nemzetközi vonatok kerülő úton, Dombóváron át, több gyorsvonat pedig Tapolcán át közlekedik.

A rendkívüli helyzet miatt ma éjfélig IC pót- és helyjegy nélkül lehet igénybe venni a Dunántúlon, illetve a Budapest–Miskolc vonalon közlekedő InterCityket. Az aktuális közlekedésről a www.mav.hu weboldalon, valamint a MÁV DIREKT 06-40-49-49-49-es  telefonszámán lehet érdeklődni.

--

Dombóvár és Gyékényes között csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok, így ott késésekre kell számítani - számolt be a KaposPontnak kedd reggel Imre Lászlóné, a MÁV területi kommunikációs vezetője. Tájékoztatott arról is, hogy a Balaton déli partján változatlan a helyzet - a járatok még mindig módosított rend szerint közlekednek. Egy részük az északi parton kerül, a nemzetközi járatok pedig Dombóvár felé közlekednek. Pontos és bővebb információkat a MÁV Direkt tud adni az utasoknak. Kedd éjfélig még pót-és helyjegy nélkül lehet utazni az Intercity vonatokon.

A Balaton déli részén közlekedő nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Dombóváron át közlekednek. Így a

Bp. Keleti pu.-ról 6:30-kor induló Kvarner InterCity (IC200),

Bp. Keleti pu.-ról 13:05-kor induló Maestral nemzetközi gyorsvonat (204),

Bp. Keleti pu.-ról 17:00-kor induló Venezia EuroNight vonat (EN240),

Gyékényesről 6:45-kor induló Venezia EuroNight vonat (EN241),

Gyékényesről 12:10-kor induló Maestral nemzetközi gyorsvonat (205),

Gyékényesről 17:56-kor induló Kvarner InterCity (IC201)

Tapolcán át közlekedő gyorsvonatok:

Bp. Déli pu.-ról 07:06-kor (850 sz.v.), valamint 19:06-kor (858 sz.v.) induló Nagykanizsáig közlekedő gyorsvonat,

Nagykanizsáról 4:49-kor (859 sz.v.), valamint 16:49-kor induló Bp. Déli pu.-ig közlekedő gyorsvonat (851 sz.v.)

Címkék: kék hírek