A korábban tanúként kihallgatott színész-műsorvezetőt, Stohl Andrást súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vonják felelősségre - írták a közleményben.

A színész fegyvertartási engedélyét visszavonta a rendőrség, kötelezve őt vadászfegyverei és a hozzájuk tartozó lőszerek leadására a büntetőeljárás jogerős befejezéséig - írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hozzátéve: tisztázásra vár, hogy a fentieken túl elkövetett-e más bűncselekményeket a május 8-ai karambollal összefüggésben a gyanúsított.

Stohl András péntek délelőtt fél tizenegy körül kislányát az ölében tartva, élettársa kíséretében bement a dunakeszi rendőrkapitányságra, ahol mintegy fél órát tartózkodott.

Somos Zoltán, a színész ügyvédje a helyszínen várakozó újságíróknak azt mondta: csak a nyomozati szak végén nyilatkozik a baleset körülményeiről. Hangsúlyozta: egy közlekedési bűncselekményben sokszor a legapróbb információnak is jelentősége van, ezért mindenképp meg akarják várni az iratismertetést, illetve az eljárás végét. Szerinte "igen zavaró", hogy számos jogász úgy nyilatkozik az ügyről, hogy nem ismeri a pontos részleteket.

Címkék: kék hírek