A fiú a szülei válása után édesanyjával lakott egy ikerházban, anyja új élettársa is odaköltözött. Az együttélés során a fiú és nevelőapja rossz viszonyba kerültek, mert a férfi többször szóvá tette, hogy ő tartja el a fiatalembert, akinek a gyenge tanulmányi eredményét is kifogásolta. Gyakran veszekedtek, ami időnként kölcsönös tettlegességé fajult. Előfordult, hogy a mostohaapa késsel fenyegette a fiút.

Tavaly szilveszterkor mindketten reggel óta italoztak. Éjfélig a fiatalember 2-3 üveg pezsgőt fogyasztott el. 11 óra körül valaki telefonon felhívta, a beszélgetés után zaklatott lett, többször elsírta magát, majd a szobájába ment. Elhatározta, hogy végez a nevelőapjával. Magához vett egy 7-8 pengehosszúságú zsebkést, és odament az emeleti hálószobában, egy fotelban ülő sértetthez, aki éppen tévét nézett. Megvágta a nyakán, megszúrta a hátán és a felsőtestén a védekezni próbáló férfit. A sértett a földszintre menekült, a támadója üldözte, de újra már nem tudta megszúrni, mert édesanyja dulakodni kezdett vele, hogy megszerezze a kést.

A férfi sérülései 4 hét alatt gyógyultak, a kórházba szállítás során közvetett életveszélyes állapotban volt. Egy szúrás a jobb szemét érte, ott elvesztette a látását, csak a fényérzékelés maradt meg nála. Ez 30 %-os munkaképesség csökkenést okozott. A vádlott előzetes letartóztatásban van, emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat ellene.

Címkék: kék hírek