Füredi balhé

Az idős ember a házából futott ki, hogy a fiát védje, ekkor kapta a majdnem gyilkos ütést. Azóta életmentő műtétet hajtottak végre rajta a kórházban. A kaposfürediek szerint a hintón egy helyi vállalkozó fiai is ott ültek.

A Hóvirág utcában történt a verekedés. A szomszédok aggódnak a megvert férfiért. Egyikük a következőket mondta: - Senki sem látta, ugye. Háromnegyed nyolc körül történt, mindenki bezárkózott, én csak negyed 12-kor, amikor a rendőrség becsengetett, akkor tudtam meg, hogy mi történt. Súlyosan megsérült, a feleségével beszéltem, meg a fiával, és a lépét ki kellett venni.

A megvert férfi felesége nem akarta megmutatni az arcát, mert fél. Kérésére a hangját is el kellett torzítani. A rendőrökben bízik. - Ennyi megértést, udvariasságot, amit a rendőrök elkövettek...Ezt csak meg akarom köszönni még egyszer szívből! - mondta az asszony. A megvert férfi fia autóval haladt az utcában. Egy hintó jött arra. Hatan ültek rajta. Az autós veszekedni kezdett velük, mert a fogat nem volt kivilágítva.

Bíró Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense így fogalmazott:
- Ezt követően, amikor a fiatalember hazaért, nyitotta ki a házának a kapuját, akkor találkozott ismét ezekkel a személyekkel. Két személy dulakodásba kezdett ezzel a fiatalemberrel, ezek közül az egyik bántalmazta a fiát menteni akaró apát, oly mértékben, hogy kórházba kellett szállítani a 63 éves férfit.   

Az idős férfinek eltörtek a bordái, megsérült a lépe. A faluban azt beszélik: egy gazdag helyi vállalkozó fiai is ott ültek a hintón. Nem ők, hanem a társaságukban lévő két férfi kezdett verekedni. Az egyik támadót garázdasággal, a másikat életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség. Az idős férfit bántalmazó 29 éves somogyjádi férfit előzetes letartóztatásba helyezték. Megkerestük a kaposfüredi vállalkozó egyik fiát, aki azt üzente: nem nyilatkozik semmiről.

Címkék: kék hírek