Nem voltak rabszolgák a hajléktalanok - állítja a múlt héten elfogott kaposvári építési vállalkozó édesanyja. Egyedül a Kapospontot fogadta a házában, és nekünk nyilatkozott, de az arcát nem vállalta. Az asszony egy aranyozott szobát is mutatott, ahol a hajléktalanok laktak. Azt állítja: szabadon járhattak-kelhettek, és még disznót is vágtak nekik. A rendőrségnek más a véleménye.

 

A kaposvári vállalkozót kommandósok fogták el két hete. Azzal gyanúsítják, hogy hajléktalanokat tartott fogva: ostorral ütötte, dolgoztatta és éheztette őket. Őt, feleségét és apját azóta előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A vállalkozó édesanyja azt mondja: először azt hitték, betörők támadtak rájuk. A fiát ártatlannak tartja, a család becsületesen dolgozott harminc éven át - állítja. Az asszony egyenként szólított ki a házból három hajléktalant. Őket is elvitték a rendőrök, de aztán kiengedték valamennyiüket.

 

 

A kommandósok éjszakai rajtaütése

 

Az asszony a házban megmutat egy aranyozott falú szobát. Állítása szerint itt laktak a hajléktalanok. A család szerint a garázs, ahol megtalálták a rendőrök a hajléktalanokat, nem az övék, hanem a szomszédoké.

A rendőrségi felvétel szerint itt tartották fogva rabszolgáikat.

 

A rendőrségi felvételen azonban a fogvatartottak lakhelye látszik a garázsban. A kaposvári rendőrkapitány azt mondja: a bizonyítékok szerint a három ember elkövette a bűncselekményt.

- Jelenleg az ügy vizsgálati szakaszban van, tehát a bűnügyi osztály átadta a vádelőkészítő osztálynak az ügyet, ők még további bizonyításokat, tanúkutatásokat, kihallgatásokat fognak elvégezni - fogalmazott dr. Kemény Gábor, kaposvári rendőrkapitány.

A nyomozók szerint a hajléktalanok érzelmi függésbe kerültek a családtól, ezért nem könnyű a bizonyítás. Eddig hárman tettek vallomást a család ellen, kettejüket más megyébe menekítették a rendőrök.

Kapcsolódó szavazás

Ön szerint milyen körülmények között éltek a hajléktalanok a múlt héten elfogott kaposvári vállalkozónál?


Eldönthetetlen a kérdés. Biztos kihasználták őket, de nem is volt rossz sorsuk. (7)

Ez rabszolgatartás, most csak megfenyegették a hajléktalanokat, hogy valljanak mellettük. (69)

Szerencsések voltak a befogadottak, tényleg arany életük volt, mindent megkaptak egy kis segítségért cserébe. (3)

Címkék: kék hírek