Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat egy 61 éves budapesti nő ellen a Somogy Megyei Főügyészség. A vádlott 2009. júliusát megelőzően rendszeresen elvállalta a rokonságába tartozó gyermekek felügyeletét fővárosi lakásában. Július 19-én az unokahúga elvitte egyik gyermekét, az akkor csaknem 4 éves sértettet a vádlotthoz és a felügyeletére bízta. Az idős nő egy másik kisgyermekkel és egy rokonával együtt autón a siófoki fürdőbe utaztak.

A vád szerint délután a vádlott pontosan meg nem állapítható ideig, de több percen keresztül elmulasztott figyelni a kisgyermekre. Ezalatt a kislány a 120 cm vízmélységű, vízforgató látványelemekkel ellátott élménymedencéhez ment, majd pontosan meg nem állapítható körülmények között a medencébe esett, és a víz alá bukott. Később a testét egy fürdőző a víz alatt, fekvő testhelyzetben találta meg a medencében.

Megkezdték az újraélesztést, majd a kiérkező mentők a gyerek állapotát stabilizálta, mentőhelikopterrel kórházba szállították, azonban a megfelelő orvosi ellátás ellenére később meghalt. A vádlottnak, mint a sértett kísérőjének lehetősége volt arra, hogy a fürdő házirendjét megismerje, mivel azt a pénztár mellé jól láthatóan kifüggesztették, az egyes medencék tudnivalóit és átlagos vízmélységüket is külön táblákon feltüntették.

Címkék: Siófok, kék hírek