A vádlott 2007. óta dolgozott egy barcsi bankfiókban, feladatai közé tartozott a lakossági hitelkérelmek befogadása, engedélyezése, előkészítése, a szerződések megkötése és a folyósítás. A nő kölcsönért ment a bankba, de nem sok reménye maradt: édesanyja BÁR-listás volt, az összes pénzüket elköltötték. A fiatal lány felajánlotta az ügyintézőnek, ha segít abban, hogy megkapja a kölcsönt, pénzt ad érte.

A nő 2007. nyarán adásvételi szerődést kötött, amellyel megvásárolta egy homokszentgyörgyi ház felének a tulajdonjogát. A vételárat banki kölcsönből és a gyermeke után kapott otthonteremtési támogatásból akarta fedezni. A másfélmillió forintról szóló hitelkérelmet és félmillió forintos otthonteremtési támogatás iránti kérvényt a bankban dolgozó férfihoz nyújtotta be. A fiatal lány felajánlott 200 ezer forintot az ügyintézésre. A nő megkapta a kért összeget a banktól, ebből kifizette a vételárat. Aznap felhívta a vádlottat, és közölte, hogy a 200 ezer forintot átveheti az újonnan vásárolt lakásban. A férfi megjelent ott, és eltette a megbeszélt összeget.

Vesztegetés bűntettével vádolja az ügyészség a 32 éves barcsi férfit. Sem a rendőrségen, sem a bíróságon nem tett vallomást a banki ügyintéző. A nő viszont a keddi bírósági vallomásában megerősítette, hogy megtörtént a vesztegetés. A bíró még 5 tanút hallgat ki az ügyben. A banktól iratokat kérnek ki, emiatt május végére elnapolták a tárgyalást, akkor hirdetnek majd ítéletet.

Címkék: kék hírek