A baráti társaság tavalyelőtt decemberben közösen italozott egy falubeli lakáson a sértettel. Áldozatuk alaposan berúgott. A többiek kihasználták a magatehetelen állapotát. Ketten kivették a fogasra akasztott kabátjának zsebéből a lakáskulcsát. Autóval elmentek a férfi házához. A kulccsal bementek, és elloptak egy motorfűrészt és 10 liter benzint. Később a lopott tárgyat eladták egyikük rokonának, aki tudta, hogy a motorfűrész bűncselekményből származik, így orgazdaságot követett el. Aznap a tettesek visszamentek az italozó társasághoz. Tovább vedeltek.

Este tízkor megharagudtak a vádlottra. Egyikük halántékon ütötte, a másik a szeme alá vágott. A kábult ember fejére egy pokrócot borítottak, hogy ne lássa, kik bántalmazzák. Felváltva ütötték, rúgták  az arcán és a mellkasán. A sértett bordatörést szenvedett, négy hét alatt gyógyult meg a sérülése. A tetteseket kedden ítélték el a kaposvári bíróságon testi sértésért, lopásért, illetve orgazdaságért.

Az öt vádlottból ketten kaptak letöltendő börtön-illetve fogházbüntetést, 1 év 3 hónap, illetve 1 év 6 hónap időtartamra. A többi vádlottat felfüggesztett börtönre, illetve próbára bocsátásra ítélték. A fiatalkorú vádlottak mellé pártfogót rendeltek. Az ítéletet két fiatalember tudomásul vette, így az esetükben jogerőre emelkedett. A többiek enyhítésért, illetve felmentésért fellebbeztek. Az ügyész három nap múlva nyilatkozik, hogy benyújtanak-e fellebbezést.

Címkék: kék hírek