gyerek fegyver


A 61 éves kaposvári férfi telepőr volt egy simonfai lovardánál. Tavaly egy augusztusi éjszaka a lovardával határos, turisták számára kijelölt Kék Túra útvonalon a simonfai gyermektábor önkéntes nevelői és gyermekei történelmi szituációs akadályversenyt, bátorságpróbát rendeztek.

Történelmi jelmezekben, fáklyákkal, kifestett arccal vonultak a lovarda karámjával határos területen. Az éjjeliőr azonban feltartóztatta a menetet, és ordítva szólította fel őket, hogy takarodjanak a magánterületről. A nevelők elindultak, hogy összegyűjtsék a gyerekeket, mire az őr visszament a helyére, és magához vette az engedéllyel tartott sörétes puskáját. A gyermektábor felé tartó sértettek után indult.

Amikor utolérte őket, fegyvert fogott rájuk, és szitkozódva számon kérte, hogy miért maradtak a területen a tiltása ellenére. Leültette a csapatot. Még két arra haladó gyerekre is fegyvert szegezett. Összesen 13-an ültek előtte a földön, és féltek attól, hogy lelövi őket. Végül a vádlott mobiltelefonján felhívta a lovarda tulajdonosát, aki kiérkezett, majd elküldte a gyereket és a nevelőket a birtokáról. Az ügyészség fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésnek bűntette miatt emelt vádat a 61 éves kaposvári férfi ellen.

Címkék: kék hírek