Többszázezer forintot zsákmányolt szerdán két trükkös tolvaj, akik egy nyitott lakásba mentek be hívatlanul. A házigazdát, egy idős hölgyet azzal a mesével szédítették, hogy egy állítólagos tartozást jöttek megadni. Addig tartották szóval az idős hölgyet, amíg észrevétlenül szét nem néztek a lakásban. Amint felfedezték és ellopták a nyugdíjas megtakarított pénzét, azonnal elszaladtak.  

A Kecskeméti Városi Bíróság elfogatóparancsa volt érvényben azzal a 41 éves somogyegresi férfival szemben, akit szerdán Balatonlelle környékén egy fatelepen elfogtak,  és őrizetbe vettek a helyi rendőrőrs munkatársai. Egy nagyatádi közúti ellenőrzésen is lebukott egy autóvezető, akit a Zalaegerszegi Városi Bíróság korábban eltiltott attól, hogy a volán mögé üljön. a 37 éves váli férfit ez nem érdekelte, de a rendőröket igen. Előállították és szabálysértési őrizetbe vették a sofőrt. Egy 29 éves szarvasi férfi ellen a Békés Megyei bíróság bocsátott ki elfogatóparancsot. Egy siófoki utcán igazoltatták a helyi kapitányság közrendvédelmi járőrei. elfogták, majd a legközelebbi börtönbe szállították a körözött férfit.     

Műanyag hálóval dolgoznak az orvhalászok a Balatonon. Szerda délután Balatonbogláron a Sziget strand előtti vízterületről 50 méter hosszú hálót szedtek fel a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság fonyódi őrsének munkatársai. A vízirendőrök a hálóba gabalyodott halakat visszaengedték a tóba, a hálót pedig átadták a terület halőrének.

Az autóban lévő GPS keltette fel annak a gépkocsifeltörő tolvajnak a figyelmét, aki szerdán a kaposvári Bajcsy-Zsilinszky utcában betörte egy parkoló Ford ablaküvegét, és elemelte a készüléket.

Címkék: kék hírek