Súlyos ítéletet kapott az a férfi, aki a múlt héten megtámadott egy kaposvári önkormányzati képviselőt, aki a választások előtt pártaktivistaként szórólapokat osztogatott a Maros utcában. A képviselőt nem a politikai hovatartozása miatt, hanem a politikusi mivolta miatt bántalmazta a tettes, mondta ki az ítélet.

A képviselő egy családi háznál osztogatta a szórólapokat. Egy ott lakó férfi szitkokat zúdított rá, majd nagy erővel, célzottan egy követ a képviselő feje felé hajított. A megtámadott politikus az aktatáskájával hárította el a követ. Ezután a házigazda átugrott a kerítésen és szitkok kíséretében pofon vágta a FIDESZ-es képviselőt, akinek a szemüvege a földre esett. A tettes ezután egy kocsmába ment, ahol elfogták a kiérkező rendőrök. A képviselő nem sérült meg, de a bántalmazás jellege miatt súlyos sérülései is keletkezhettek volna.

Az első tárgyalás: korábbi felvételünk

 

A támadó a bírósági tárgyalásán azzal védekezett, hogy házaló ügynöknek nézte a képviselőt, és haragudott, mert trükkös tolvajok becsapták az anyósát 30 ezer forinttal. Ezért akarta elzavarni az idegent a háztól, akiről nem tudta, hogy politikus. Nem kővel, hanem egy kenyércsücsökkel dobta meg, mert éppen vacsorázott. A férfi védekezését azonban megcáfolták a tanúk. A házigazda maga is azt mondta, hogy az első kérdése az volt, hogy honnan jött a hívatlan vendég. A bántalmazás közben végig azt kérdezgette, hogy miért nem adnak munkát neki. Ezt egy házaló ügynöktől nem kérdezte volna.

A férfi különös visszaeső, mert volt büntetve testi sértésért és garázdaságért. A képviselőt ért támadás miatt szerdán 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen aljas indokból elkövetett testi sértés kísérletéért. Az ügyészség súlyosbításért, a védelem enyhítésért és a cselekmény eltérő minősítése miatt fellebbezett. A vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta a bíróság.

Címkék: választás 2010, pofon, Fidesz, kék hírek