Az autós tavaly októberben este vezette a kocsiját a faluban. Elütött egy kerékpárost, mert nem tartott kellő oldaltávolságot a férfivel, aki a biciklijét az út szélén tolta. A sértett az úttestre zuhant, a kocsi átment rajta. A sofőr kiszállt, látta a testet, de nem törődött vele. Felvett egy letört alkatrészdarabot, majd visszaült a kocsiba és hazahajtott, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy milyen sérüléseket szenvedett a kerékpáros.

Áldozatához a később arra járó autósok hívtak mentőt. A bringást kórházba vitték, ahol másnap meghalt. Belső sérüléseket, borda-és csigolyatörést szenvedett, a végtagjai is eltörtek. Az igazságügyi műszaki szakértők szerint a baleset ugyan éjszaka, de megfelelő látási viszonyok között történt. A kocsi 35-40 km/órás sebességgel gázolta el a biciklist.  Halált okozó segítségnyújtás elmulasztásával vádolta az ügyészség az autóst, egy 41 éves buzsáki férfit.

A helybeli autóst 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték ma a kaposvári bíróságon halált okozó segítségnyújtás elmulasztásáért. 5 évre eltiltották a járművezetéstől is. Az ítélet nem jogerős.A védelem enyhítésért fellebbezett, az ügyészség három napot kért, amíg eldönti, él-e a fellebezési jogával.  

Címkék: kék hírek