Polányi gyilok

A késelő a gyilkosság után autóval elmenekült, de még aznap elfogták Kaposváron.

A polányi kocsmában italozott a gyilkos és áldozata. Összevesztek, majd háromszor is összeverekedtek aznap este. A gyilkosság után a helyiek mécseseket gyújtottak a megölt férfi emlékére.

A hétfői bírósági tárgyaláson a vádlott elmondta: az áldozattal nem voltak jóban, mert korábban közös barátnőjük volt. A tettes 28 éves somogyszili férfi a rokonaihoz ment látogatóba a faluba. A kocsmában iszogattak, de a másik férfi belekötött.

- Próbált provokálni, kérdéseket, megjegyzéseket tett, kezdett piszkálni. Akkor otthagytam az asztaltársaságot, átültem a pulthoz - mondta a vádlott.

Ellenfele azonban követte, ő ütött először.

- Sörösüveggel fejbe vágott. Bárszéken ültem, leestem. Felkaptam a sörömet és visszaütöttem - emlékezett vissza az esetre.

A többi vendég választotta szét őket. Az áldozatot kivezették, de visszajött, hogy bocsánatot kérjen.

- A vádlott azonban nem fogadta el a sértett kézfogását, szidalmazni kezdte, ezért ismételten összeverekedtek. A vádlott ekkor a zsebéből elővett egy 9 centi pengehosszúságú zsebkést - vázolta a történteket dr. Hannich Ferenc ügyész.

A tettes azt mondta: csak ijesztgetni akarta ellenfelét. Akkor ismét szétválasztották őket a többiek, és a vádlottra szóltak, hogy tegye el a kést. Később azonban újra összecsaptak. A tettes hétszer szúrta meg a másik férfit. Aki a teraszra ment, leült a lépcsőre és az oldalára dőlt.

A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az ittas késelő beült a kocsijába, és elmenekült. A kést egy kaposfüredi ház előtt az árokba dobta. Egy kaposvári rendőrjárőr a Raktár utcában fogta el.

Ítélet a szakértők meghallgatása után csütörtökön várható.

Címkék: POlány, Gyilkosság, kék hírek