A falba épített széfet vette kezelésbe egy szakértő betörő Zamárdiban, vagy az is lehet, hogy megfelelő információkkal rendelkezett a "mackóról", ezért tudta könnyen kinyitni. A zamárdi ház gondnoka vette észre, hogy valaki befeszítette az épület ajtaját, értékek után kutatott, majd a falba süllyesztett széfet ismeretlen módszerrel kinyitotta. Onnan készpénzt, arany ékszereket, bankkártyát lopott. A bűncselekménnyel okozott kár meghaladja az félmillió forintot.

Orrcsonttörés lett egy családi csetepaté vége Bolhón. Egy 40 éves nő veszekedett az élettársával otthonukban. A férfi úgy megütötte a párját, hogy a nőnek eltörött az orrcsontja. Az elkövető ellen súlyos testi sértés miatt indítottak büntetőeljárást a rendőrök.

100 liter bort lopott el egy betörő egy somogyszili pincéből. A tettes kibontotta az épület falát, majd bejutva elvitte a bort, de a tányérokat és a poharakat sem hagyta a helyszínen. Az ügyben az igali rendőrőrsön indítottak nyomozást.

Két férfit is szabálysértési őrizetbe vettek a rendőrök Somogyban, mert korábban eltiltották őket a járművezetéstől. Andocson egy 23 évés fiatalembert igazoltattak a járőrök. Kiderült, hogy a sofőrnek a Tolna Megyei Bíróság megtiltotta, hogy volán mögé üljön. A gyorsított bírósági eljárás lefolytatása miatt rendelték el az őrizetbevételt. A kaposvári cseri park közelében egy lovasfogatot állítottak meg a rendőrök. A hajtónak nem volt vezetői, illetve hajtási engedélye, mert a Kaposvári Városi Bíróság jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. A 37 éves férfit szintén a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásáig őrizetbe vették.

Egy áramelosztó-szekrényt és transzformátort rongáltak meg ismeretlen tettesek Főnyed külterületén. 100 liter hűtőolajat engedtek le a transzformátorból. Az előzetes becslések
szerint a cselekménnyel okozott kár eléri a 3 millió forintot.

Mercedesszel hajtott el fizetés nélkül egy siófoki benzinkútról egy autós. 18 ezer forint értékben 60 liter gázolajat tankolt, majd elrobogott. A rendőrök keresik a sofőrt.

Orvhalászok hálóját emelték ki a Balatonból vízirendőrök egy máriafürdői strand közelében. Egy 30 méter hosszú hálót találtak, a belegabalyodott halakat visszaengedték a tóba.



Címkék: kék hírek