ittas vezetés


Három ittas autóvezetőt és 13 ittas kerékpárost fogtak meg a rendőrök a húsvéti ellenőrzések alatt Somogyban, két sofőrnek a jogosítványát is elvették. A szondáztatás mellett az agresszív vezetőket is figyelték a rendőrök, illetve más szabálysértések miatt is tettek feljelentést. A hosszú hétvége alatt két lejárt forgalmit is begyűjtöttek, valamint 44 helyszíni bírságot is kiszabtak összesen 256 ezer Forint értékben.

65 esetben tettek a rendőrök szabálysértési feljelentést a három nap alatt. Négyen nem adták meg az  elsőbbséget, illetve szabálytalanul előztek. Négy ember jogosítvány nélkül vezetett, volt aki pedig olyan járművel indult útnak, ami alkalmatlan volt a biztonságos közlekedésre.

361-en várhatnak csekket gyorshajtás miatt, tizenegyen pedig azért, mert tiltott helyen álltak meg. A közigazgatási eljárások sora ezzel még nem ért véget: két autóst egy behajtani tilos tábláknál értek tetten a rendőrök szabálytalankodáson, 24 sofőr pedig azért kapott bírságot, mert vagy biztonsági övét nem kötötte be, vagy nem volt rajta bukósisak, vagy gyerekülés nem volt a járműben. Húsvétkor mindössze egy fogtak meg a rendőrök azért, mert telefonált menet közben.

Címkék: részeg, rendőr, kék hírek