Tűzoltó

Lelövéssel és kaszával is fenyegették már meg a tűzoltókat Somogyban. De volt, amikor mosógépet vágtak hozzájuk. Egyre több fenyegetés éri őket. Marcaliban már a rendőrséggel vonulnak.

Marcali egyik utcájából hatalmas fekete füstről kaptak bejelentést a tűzoltók. A terület már ismerős, gyakori a tűz arrafelé. De csak a gyerekek örülnek a tűzoltóknak. Az esetek nagy részében gumit égetnek az ott lakók. Ez környezetvédelmi szabálysértés. De a tűzoltóknak sokszor meg kell harcolniuk azért, hogy olthassanak.

- Ott tartanak, hogy sajátjuknak tekintik azt a részt, legutóbb a srác éppen az ő szigetének nevezte, ahol ő a király, mi ott ne dolgozzunk - közölte Dávid Tamás főhadnagy, a Marcali Tűzoltóság parancsnokhelyettese.
Azt mondja: egyre többször éri őket támadás. Legutóbb a Dózsa György utcában.

- Szemetet égettek és kollégáink be szerettek volna avatkozni, de három férfi nem nagyon akarta, hogy eloltsuk a tüzet - tette hozzá. - Megfenyegették a kollégákat, illetve minősíthetetlen hangon beszéltek velük.

Az eset nem egyedi. Böhönyén is rátámadtak nemrég a tűzoltókra, amikor veszélyes hulladék és gumi oltásához érkeztek. Egy szétszerelt mosógépet vágtak hozzájuk. Egy 19 éves férfi pedig azt mondta: lelövi őket, ezért rendőrt kellett hívni.

Kaposváron, a Csillag utcában is őrizniük kellett a tűzoltóknak az autót oltás közben. Aztán pedig gyalog kikísérni az utcából a járművet, nehogy ellopjanak róla valamit. Kaposváron is többször vonultak már rendőrségi kísérettel. Volt olyan a megyében, hogy kaszát akartak hozzájuk vágni.

- Legtöbb esetben, az alkoholos befolyásoltság számlájára is írhatjuk ezeket, de a többi nél eleve tűzvédelmi szabálysértést valósított meg az illető, és ezért nehezményezte a jelenlétünket - közölte Gulyás László, tűzoltó alezredes, a Kaposvári Tűzoltóság megbízott parancsnoka.

A tűzoltók egyre több ilyen esettől tartanak. A marcali tűzoltóparancsnok és a rendőrség már megállapodást kötött. Minden hasonló esetben rendőrökkel vonulnak a helyszínre.

Címkék: kék hírek