Az ablakokat jött ellenőrizni, ezzel a mesével csengetett be egy tolvaj tegnap egy lakásba a Füredi utcában. Egy 22 éves lány volt otthon, gyanútlanul beengedte. Csak néhány percre hagyta egyedül a férfit, de ennyi elég volt, hogy a tolvaj elemeljen egy pénztárcát. Ezután sietve távozott az álellenőr. Már messze járt, amikor a lány észrevette, hogy eltűnt 60 ezer forintja és az iratai. Feljelentést tett a rendőrségen, a tolvaj után a kaposvári rendőrök indítottak nyomozást.

Somogyban egyédként a legkülönösebb "legendákkal" próbálkoznak a trükkös tolvajok, hogy bejuthassanak az idősek otthonaiba. Leggyakrabban szolgáltatók, kábeltévék, gázosok munkatársainak adják ki magukat azzal, hogy visszatérítést hoztak, csak a házigazdának fel kéne váltania a nagy címletű bankjegyüket. Hamis pénzeket jöttek ellenőrizni, a sorszámukat írják fel-így szól a második leggyakoribb mese. Sokszor nyugdíjfolyósító, egészségügyi intézetek, egyházak, önkormányzatok nevében lépnek fel, természetesen minden alap nélkül.

Az egyik legmulatságosabb történetben egy idős asszonyt azzal csaptak be Szulokban, hogy a telke hosszát szeretnék lemérni. Amíg a  nyugdíjas a lépéseit számlálta, mert a kert végébe küldték, a szélhámos tolvajok kifosztották a lakást, elvitték az idős néni megtakarított pénzét. Máskor azzal az ürüggyel csengettek be egy házba a bűnözők, hogy fociztak az utcán, és berúgták a labdát a nyitott ablakon, ezt kérnék vissza. Az ott lakó nyugdíjas sem fogott gyanút, beengedte a bandát, akik végül meglopták.      

Címkék: kék hírek