Katzenbach Imre

Egy Kaposvárhoz közeli vadászházban húzhatta meg magát Katzenbach Imre. Az MTK egykori focistája tízmilliárd forintot meghaladó pénzmosásba keveredett. Az MTK korábbi középpályása építőipari cégén keresztül került kapcsolatba az Eclipse-ügyként elhíresült bűncselekménnyel. Az eltüntetett pénzekből végül Katzenbach Imre összesen 12 milliárd forintot vett fel és tüntetett el. Az APEH nagy adósainak listájára 2008-ban került fel a 2026. helyre, az adóssága mára 60 millió forint fölé emelkedett. A Vám- és Pénzügyőrség adott ki körözést ellene.

Katzenbach a fiktív számlázások során 500 millió forintot nyúlt le - értesült a Bors - így szerintük nem csak a hatóság, hanem az alvilág is keresi.

A Bors Online úgy tudja, a volt focista régóta tagja egy körülbelül húsztagú kaposvári vadásztársaságnak, amelyet rajta kívül csupa befolyásos ember alkot. Ez a csoport segítette a menekülésben lévő Katzenbachot, rendelkezésére bocsátva a titokzatos vadászházat.

Katzenbach Imre szép éveket töltött az NB I-ben, ám az MTK-nak nem éppen ez volt a fénykora - írja a sportfórum.hu. - Az MTK után 1991-ben a görög Apollon Athénhoz került profiként; 1992-ben 5. helyezettek lettek. A XXI. századot már játékos-edzőként ismét itthon köszönthette.

Címkék: Katzenbach, kék hírek