Kés a hátba


Az ittas férfi egy baráti társasággal érkezett. A szórakozóhelyen összetalálkozott a volt barátnőjével, veszekedni kezdtek. A férfi sértegette, lekurvázta a nőt, egy pohár sörrel arcon öntötte, sőt egy sörösüveget is utána hajított. Az üveg a kövezeten törött szét. Végül a diszkó előtt a nyakánál fogva a földre rántotta a lányt. Egy másik vendég a nő védelmére kelt, dulakodtak a támadóval. A biztonsági őr ekkor érkezett a helyszínre. A részeg férfi eloldalgott, de kisvártatva visszatért. Nem csillapodott le, dühében a diszkó épületét dobálta kaviccsal. Ezt vette észre a kidobó, és rászólt, hogy hagyja abba. Elindult felé, de a kapatos fiatalember menekülőre fogta és elfutott.

A biztonsági őr kergetni kezdte. A parkolóban érte utol, majd összeverekedtek. A kidobó előkapta a kését, és többször megszúrta ellenfelét. A sértettet a vállán és a hátán érte szúrás, az alkarján és a homlokán metszett sérülést szenvedett. A megsebesített férfinek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. Elmenekült a helyszínről, később a mentők kórházba szállították. Közvetetten életveszélyes állapotban volt, levegőgyülem alakult ki a tüdejében. A vádlott szabadlábon várta a bírósági tárgyalást.

A mai tárgyaláson a kidobó nem tett vallomást, de bocsánatot kért a megszúrt férfitől. Annyit mondott, hogy csak védekezett, de túllőtt a célon, ezért elnézést kér, és bánja a történeteket. A megvert férfi azt mondta, hogy a volt barátnője provokálta, leszólta őt, mert nincs Audi A8-asa, csak régi kocsija. Ezen gurult méregbe. Sörösüveget nem dobott a lány felé, a flaska csak kicsúszott a kezéből. Nem rántotta földre a lányt, csak megfogta a nyakát, de rögtön ellökte onnan egy másik kidobó, aki civilben volt. Ezután elfutott, dobott ugyan kaviccsal is, de senkit sem talált el. Azt vallotta: ő később már hátrált, a kidobó támadta meg.

Ezt vallotta az öccse is, aki szintén ott volt az esetnél. Az öccs szerint több biztonsági őr is ott volt, őt lefogták. Egy szó nélkül zajlott mindez, fel sem szólították őket, hogy menjenek el, hanem a vádlott azonnal támadt.

Az ügyet elnapolták, mert a bírónő helyszíni tárgyalást akar tartani a diszkóban és a parkolóban, hogy megtekintse, hol zajlott le pontosan az összecsapás.   


Címkék: késelés, Balatonfenyves, kék hírek