Gyógyszert akart lopni egy drogos fiatalember a hétvégén a siófoki kórházban, de az egyik egészségügyi dolgozó tetten érte. A tolvajt egyik barátja is elkísérte a szerbeszerzési akciójához. A két fiatalembert a helyszínen elfogták a rendőrök, a járőröket a kórházból hívtak ki az esethez az orvosok és az ápolók. A 18 éves zamárdi és a 19 éves ságvári fiút előállították a siófoki kapitányságra. A zamárdi gyanúsítottat kábítószer-gyorsteszttel is megvizsgálták, ez pozitív eredményt hozott, vagyis a fiatalember korábban drogot fogyasztott, ezért büntetőeljárást indítottak ellene kábítószerrel visszaélés miatt.  

Somogyfajszon is lebukott két betörő a hétvégén. A két fiatal lány egy ház ablakán kivágta a szúnyoghálót, be akartak mászni, állítólag azért, hogy cigarettát lopjanak. A szomszédok azonban észrevették mindezt, és értesítették a rendőrséget. A 18 éves és 17 éves helybeli lányt a kiérkező marcali rendőrök fogták el.  

Szintén állampolgári bejelentés alapján értek tetten és kaptak el egy 46 éves kaposvári férfit a járőrök a megyeszékhelyen. A bűnöző hétfőn délelőtt betörte egy kaposvári cég telephelyének ajtaját, majd flexet, hosszabbítókat és szerszámokat próbált ellopni.

A balatonkeresztúri rendőrőrs járőrei a hétvégén Főnyeden gyűjtöttek be egy 23 éves és egy 27 éves sávolyi férfit. Azzal gyanúsítják őket, hogy egy mezőgazdasági telepről háztartási eszközöket, réz tárgyakat és műszaki cikkeket lovasítottak meg 180 ezer forint értékben. A betörőpárost a helyszínen lefülelték.

A kaposvári Desedánál is próbálkozott egy betörő, hétvégi házakat akart kifosztani. Az egyik épületből elvitt egy hosszabbítót,  mérőszalagot, motorolajat, és motorfűrészt, de közben a szomszédok meglátták, és a helyszínen visszatartották a rendőrök érkezésig. A betörő a lopással 55 ezer forint, a rongálással 20 ezer forint kárt okozott.

Nők akartak fát lopni Kaposfőn, de a fatolvajokat elfogtak a kadarkúti rendőrök. A falu határában lévő erdőből akartak elvinni két köbméter akác tűzifát. A két helybeli nő ellen lopás vétsége miatt indítottak eljárást a kadarkúti rendőrőrsön.

Kálmáncsán találtak meg a barcsi rendőrök egy 16 éves fiatalt, aki a somogyvári gyermekotthonból szökött meg, azóta eltűntként körözték. Visszavitték a nevelőotthonba.

Nem tudta jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni az a 27 éves albán nő, aki vasárnap este a gyékényesi vasúti határátkelőn akarta átlépni az országhatárt egy nemzetközi gyorsvonat utasaként. Tiltott határátlépés kísérlete miatt a rendőrök őrizetbe vették, majd átszállították a kiskunhalasi befogadó állomásra.

Címkék: kék hírek