Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi ellen a siófoki ügyészség. Egy Ford személygépkocsi miatt zsaroltak két kaposvári férfit. A járművet az eredeti tulajdonosa odaadta egyik ismerősének azzal, hogy fizesse helyette a kocsi kölcsönének törlesztőrészleteit. Az új tulaj az autót használatra tovább adta egy balatonföldvári férfinek. Ez a férfi azonban el akarta számoltatni a két kaposvári sértettet. Tavaly nyáron Balatonföldvárra hívta őket, hogy beszélni akar velük a kocsi miatt. A sértettek megérkeztek, egyikük bement a vádlott házába.
Itt a házigazda és két tagbaszakadt alkalmazottja várta. A ház tulajdonosa kezében egy húsvágó bárd volt, amit egy bútorra tett. Közölte, hogy 680 ezer forinttal tartozik neki a sértett a Ford miatt. Felszólította az embereit, hogy verjék meg a kaposvári férfit. Ők ököllel ütötték a sértettet, és hozzátartózói megölésével fenyegették. Közben követelték a pénzt. Ezután a két sértettet autóval visszavitték Kaposvárra.
Ott az egyik megfélemlített férfi édesanyjától és egy ismerősétől kölcsönkértek 680 ezer forintot. Egy benzinkútnál adták át az összeget a zsarolóknak. Ennyi azonban nem volt elég, a balatonföldvári férfi még 150 ezer forintot követelt. Hogy megkaphassa, az egyik kaposvári férfit több órán át fogvatartotta a balatoni házában, amíg meg nem kapta tőle a pénzt. A zsarolók közül a balatonföldvári férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.







Címkék: kék hírek