A helyközi járat negyed négy körül karambolozott Bárdudvarnok és Kadarkút között a bányai bejárónál. Az utasokkal teli buszon senki nem sérült meg. A személyautóból egy személyt kellett kimentenie a kaposvári tűzoltóknak, őt súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították a Kaposi Mór Oktató kórházba.

A KAPOS VOLÁN Zrt. tájékoztatása szerint a Kaposvárról 14.35-kor Visnyére tartó menetrend szerinti járatát érte a baleset. A szembejövő sávban közlekedő személygépkocsi az útviszonyoknak nem megfelelően megválasztott sebességnek köszönhetően belecsúszott az árokba, onnan kivágódott, és fejtetőn csúszva nekicsapódott az autóbusznak. Ennek következtében az autóbusz belecsúszott az árokba. A járaton utazók közül senki sem sérült meg.

A társaság információi szerint a személygépkocsiban csak a sofőr tartózkodott, őt a tűzoltók szabadították ki az autóból. Életben van. A busz utasaiért a társaság mentesítő járatot küldött.

 

A helyszínen lévő munkatársunktól megtudtuk, a busz Kaposvár irányából, a Ford személygépkocsi Kadarkút felől érkezett. A rendőrség feltételezése szerint az úton lévő nyomvályú dobhatta meg a személygépkocsit, ezért történt a baleset. Ez az úthiba valószínűleg a tehergépkocsik és a kamionok miatt alakult ki. A bukkanóra egyébként tábla is figyelmezteti az autósokat.

A Fordban egy fiatalember ült, akit koponya- és gerincsérüléssel szálítottak a kaposvári kórházba.

Csütörtökön már 26-szor vonultak a megye tűzoltói a rossz útviszonyok miatt különböző balesetekhez.

Címkék: Kapos Volán, baleset, kék hírek