Karácsonyfát lopott egy kaposhomoki férfi, és csak most érte utol a törvény keze: lebukott. A tettes még tavaly karácsony előtt  vágott ki és lopott el egy nordmann-fenyőt helybeli hétvégi ház bekerített udvaráról. A lopott fát később egy helyi lakosnak adta el kétezer forintért. Karácsonyfának díszítette fel a fenyőt a mit sem sejtő vásárló, majd miután lebontották, kidobta az udvarára.

A száradt fát azonban a  rendőrök megtalálták és a sértett udvarában lévő tuskóhoz illesztették. Így egyértelművé vált, hogy honnan származik a fenyő, mert a két darab pontosan illeszkedett egymáshoz. A gyanútlan vevőt tanúként hallgatták ki. Elmondta, hogy kitől vásárolta meg a fát. Ezután a taszári rendőrök előállították az elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Az ügy érdekessége, hogy az elkövető ellen a közelmúltban szintén falopás miatt szabálysértési feljelentést tettek a taszári rendőrök. Ezért a lopásért a bíróság figyelmeztetésben részesítette.

A falopási hullám nem csillapodott Kaposvár környékén. Egy somogysárdi erdőrészből két köbméter akácfát loptak el, a kár 30 ezer forint. Egy nagybajomi erdőből négy köbméter akácfát termeltek ki a tolvajok 60 ezer forint értékben.    

Tetten érték a rendőrök egy kaposmérői házaspárt, akik éppen a vasat fűrészelték egy Taszár környéki, üzemen kívüli elektromos berendezésnél. Az elkövetők már 30 kilónyi fémet már a kocsijukba pakoltak. A házaspárt elfogták és előállították a taszári rendőrőrsre. Az eltulajdonított vasat, valamint az elkövetéshez használt eszközöket, vasfűrészt, kalapácsot lefoglalták, a férfit és a nőt pedig gyanúsítottként hallgatták ki.

Címkék: kék hírek