buszos gázolás

A 8.osztályos Renáta cukrásznak készült. Most kórházban ápolják. Édesanyja nagyon várja a gyógyulását.

- Nagyon vidám, vagány kislány volt. Figyelmes. Nem is hiszem, hogy ővele ez megtörténhetett - mondja Réjcsovics Németh Renáta, az édesanyja.

Renáta a barátnőjével szombaton este 10 óra tájban diszkóba indult. Előtte a nagymamája élesztőért küldte a Tescoba. A Berzsenyi utcában történt a baleset. Egy fiatalokból álló társasággal kerültek összetűzésbe.

Idegen fiatal társaság állt az áruház előtt. Véletlenül, vagy direkt a kislány belerúgott egy üvegbe, és odaszóltak neki, hogy az a szerencsétek, hogy nem volt benne ital.

A fiatalok rátámadtak Renátára, verekedni kezdtek. A kislány sokkos állapotban kifutott előlük az úttestre és nekiszaladt egy garázsmenetbe tartó helyi járatos autóbusznak. Az édesanya azt szeretné, ha a rendőrség minél hamarabb elfogná a garázda fiatalokat, akik a baleset előtt kergették a lányát.

- Szeretném ezt az ügyet felgyorsítani, mert számomra ez nem mindennapos, hogy ok nélkül rátámadjanak egy 14 éves kislányra. Tudomásom szerint nála idősebb fiú és lánytársaság volt.

A sofőr sírva fakadt, annyira sajnálta a kislányt. Neki is vannak gyermekei. A rendőrségen a garázdaság és a közlekedési baleset miatt is eljárást indítottak.

- Az elsődleges adatok alapján annyit tudtunk megállapítani, hogy négy személy akart átfutni az úttesten. A tanúk elmondása alapján a jelzőlámpa tilosat mutatott - magyarázta Koncz Katalin, sajtószóvivő.

A rendőrségen azt mondták: megtalálják a garázda támadókat. Ebben a Tesco biztonsági kameráinak felvételei is segítik majd őket. A kislány már jól van, a kórházban az intenzív osztályról a gyermekosztályra vitték át. Túl van az életveszélyen.

Címkék: baleset, kék hírek