Kórházban feküdt egy idős kaposvári ember, ezt használták ki a betörők, és kifosztották az üresen álló házát, hiába zárta be az ajtót a tulajdonos. 200 ezer forint értékben loptak el használati tárgyakat.

Az autófeltörő tolvajok is mozogtak csütörtökön Kaposváron: három parkoló kocsit feltörtek, mert a járművekben látható helyen táskákat hagytak a tulajok. A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy az autósok ne könnyítsék meg ezzel a tolvajok dolgát. A tolvajok a Szőlőhegyi, a Baross Gábor és a Fodor József utcában léptek akcióba. Iratokat, készpénzt, használati tárgyakat zsákmányoltak.

Tizenöt óra alatt alatt elfogták a kadarkúti rendőrök azt a 38 éves mikei férfit, aki lefeszítette a lakatot egy helybeli ingatlan melléképületéről, majd onnan baromfit és szerszámokat: fűrészt, vésőt és kalapácsot lopott el 15 ezer forint értékben. Egy egyedül élő idős asszony portáját fosztotta ki. A férfi a bűncselekményt elismerte, a rendőrség az eltulajdonított tárgyakat lefoglalta. A tyúkokot azonban a népes családja már levágta és elfogyasztotta.

A mezőőr hívta fel telefonon a rendőröket, hogy a kaposvári Ivánfahegy zselicszentpáli részén több férfit látott fát vágni, akik egy fehér kisteherautóba pakoltak. A zsaruk gyorsan léptek, így elfogták az elkövetőket, a lopott fákat pedig lefoglalták. A tettesek 6-7 fát vágtak ki, ezzel 60 ezer forint kárt okoztak.

Egy zimányi házba az ablakon át mászott be egy betörő. Ellopott egy motorfűrészt, aminek értéke több mint 200 ezer forint.

Őrtilosban a pincéket rámolta ki két betörő. Kerékpárra pakolták a lopott holmi, de nem jutottak messzire, mert a zákányi határrendészek és a helyi polgárőrök lefülelték őket, és előállították a nagyatádi rendőrkapitányságra.   

Címkék: kék hírek