Tesco bank

Tavaly tavasszal a pécsi vállalkozónak birtokába jutott egy 2009. február 11-re dátumozott hamis fizetési meghagyás, amely szerint a TESCO-GLOBÁL Áruházak Zrt, mint kötelezett 375 milllió forinttal tartozik a férfi cégének. Ennek a kft-nek ő volt az ügyvezetője.

Valójában a cégnek semmilyen gazdasági kapcsolata nem volt a TESCO-val, így a tartozásról sem lehetett szó. Az ügyészség szerint a pécsi üzletember jogtalan haszonszerzés végett a hamis fizetési meghagyást fel akarta használni. Ezért tavaly áprilisban egy kaposvári bankfiókban pénzforgalmi bankszámlaszerződést kötött a saját cége részére.

Egy májusi nap reggelén a vállalkozó a bankfiókba ment, és ott az alkalmazottakat megtévesztve benyújtotta a hamis fizetési meghagyást és egy általa aláírt azonnali beszedési megbízást a TESCO bankszámlájának terhére. Fel akarta venni a 375 millió forintot.

A pénzintézetben az ellenőrzés során észlelték, hogy a fizetési meghagyás hamis, ezért az azonnali beszedési megbízást nem teljesítették. A Tesconak, mint sértettnek kára nem keletkezett.

A vakmerő csaló, egy 43 éves pécsi férfi ellen különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének kísérlete és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Címkék: tesco, csalás, kék hírek