Ahogyan arról a Kapospont már beszámolt: az ügyészség 11 ember ellen emelt vádat folytatólagosan, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. A vádlottak a tabi kft. gyáregységében dolgoztak, távolságmérő készülékeket állítottak elő. Az üzemben kizárólag külföldi forgalmazásra gyártottak műszereket.

Az elsőrendű vádlott tavaly télen - kihasználva, hogy ekkor biztonsági ellenőrzés még nem működött – a munkahelyéről ellopott egy lézeres távolságmérő készüléket, ami 25 ezer forintba került. Tavasszal kiépítették a biztonsági rendszert a gyárban. A tolvaj megkereste a biztonsági szolgálat tagjaként személy- és vagyonőrként dolgozó másodrendű vádlottat. Részesedést ajánlott neki a zsákmányból. Arra kérte, hogy segítsen neki kijuttatni a távolságmérő készülékeket. A vagyonőr elfogadta az ajánlatot, ezután közreműködött a lopásokban. A vádlottak közül nyolcan üzemi tolvajként loptak, a többiek orgazdaként árulták az üzemből kicsempészett holmit.


A Somogy Megyei Bíróságon egy napon keresztül hallgatták ki a vádlottakat, akik között volt, aki a zoknijába rejtve vitte ki a gyárból a szajrét. A vádlottak valamennyien fiatal férfiak, karádi, andocsi, miklósi, tabi, tengődi fiatalemberek. A bíróság a következő tágyalási napon 10 tanút hallgat majd ki, ezek után fognak dönteni.

Címkék: őrzésvédelem, kék hírek