Baltásrendőr

illusztráció

Az 51 éves hosszúvízi férfi tavaly egy októberi napon otthonában italozott, alaposan felöntött a garatra. Aznap este a marcali kapitányság állományába tartozó körzeti megbízott és két körmendi rendészeti szakközépiskolás tanuló megjelent a lakásán. Lakossági bejelentés nyomán jöttek.

Valaki azt sérelmezte, hogy a férfi ellopta a 20 ezer forintot érő, fajtatiszta kölyökkutyáját. A házigazda azt mondta a rendőröknek, hogy az eb az övé, és a mesztegnyői vasútállomáson találta. A járőrök felszólították, hogy adja át a kutyát, végül ezt a férfi meg is tette. Ezután a lakásban akarták elkészíteni az állat lefoglalásáról szóló hivatalos iratokat.

A házigazda azonban hirtelen megvadult: bement az egyik szobába, majd megfenyegette az intézkedő rendőröket. Ha beteszed ide a lábad, beléd vágom a fejszét! -mondta. Végül könnygázsprével fújták le az egyenruhások, hogy megfékezzék, majd előállították a marcali kapitányságra. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség a hosszúvízi férfi ellen.

Helyszín

Címkék: balta, kék hírek