cipőbolt

A fiatal nő tavalyelőtt többször is megjelent egy siófoki cipőboltban, azt követelte, hogy a korábban ott vásárolt cipőit minőségi kifogások miatt cseréljék ki. Mindig agresszíven lépett fel. Az eladók úgy vélték, hogy a lábbeliket szándékosan rongálták meg, ezért a cipőket KERMI vizsgálatra küldték.

Ez nem tetszett a dühös vevőnek, ezért szidta, fenyegette az ott dolgozókat. Az üzletvezető rendőrt hívott, de a vádlott a járőrök előtt is megismételte a fenyegetéseit: ha nem cserélik ki a cipőket, a temetőben kötnek ki, megismerik az enyingi R. családot. Egy hónap múlva visszament, és újra botrányt csapott. Az üzletvezetőnőt arcon köpte, szidta, ordítozott vele. A csizma talpát feszegette, majd az üzletbe hajította. Felkapott egy cipősdobozt, hogy elviszi, majd az eladók felé dobta. Az üzlevezető lehajolt érte, de a vádlott hátulról meglökte.

Egy hónappal később a nő egy közeli élelmiszerboltban is randalírozott. A tejtermékes hűtőpultban borogatta az árukat, megrongálta a joghurtokat, túrókrémeket. A kasszában ülő eladó rászólt, de azt kiabálta neki, hogy az ott dolgozók feladta az, hogy összepakoljanak a vevők után. Az eladónőnek megígérte, hogy kiszedi a pultból, és úgy fog járni, mint Marian Cozma, a veszprémi kézilabdázó, akit leszúrtak az enyingi romák.

A vádlott büntetett előéletű, felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el a bűncselekményeket. Garázdaságért, önbíráskodás kísérletéért és becsületsértésért 1 év 4 hónap börtönre ítélték a 20 éves siófoki nőt a helyi városi bíróságon. Ezt hétfőn másod fokon a Somogy Megyei Bíróság még megtoldotta egy félévvel. Az ítélet jogerős. Ráadásul a nőt januárban 3 év 3 hónapra ítélték a kaposvári bíróságon rablás elkövetéséért.

Címkék: cipőbolt, kék hírek