Húsz birkát lopott el egy ismeretlen somogyi betyár egy Szulok melletti tanyáról. A tolvaj az istálló ajtaját, és elvitte a bárányokat, ebben sem a juhász, sem a juhászkutya nem akadályozta meg-talán, mert nem voltak a közelben. A bűncselekménnyel okozott kár eléri a 400 ezer forintot.

Trükkös tolvajok szabadítottak emg az ékszereitől egy idős kaposvári asszonyt. A szélhámosok azzal az ürüggyel csöngettek be az egyedül élő nyugdíjashoz, hogy papírt gyűjtenek, és megszomjaztak. Egy pohár vizet kértek a jóhiszemű nénitől, így jutottak be a lakásába. Amíg az idős nő azzal foglalatoskodott, hogy hívatlan vendégei a szomjukat oltsák, a tolvajok gyorsan átkutatták a lakást. 750 ezer forintot loptak el. A háuzigazda csak később fedezte fel, hogy kifosztották, ezutrán tett feljelentést a rendőrségen.   

Egy motoros fűrészt loptak el egy nyitott kocsiból a hétvégén Siójuton. A lopott szerszám 90 ezer forint ér. A tulajdonosa nem sokáig búslakodott, mert a siófoki rendőrök hamar megtalálták a motorfűrészt. Egy gyanús autó utasait igazoltatták, ekkor került elő a lopott tárgy. Miután a gyári szám egyezett, visszadták a gazdájának. A kocsi utasait, két férfit előállították a siófoki kapitányságra.      

Címkék: kék hírek