Völgyhíd

Az M7-es autópálya 124 km szelvényénél Balatonszárszó külterületén kilenc személygépkocsi és egy fémet szállító kamion összeütközött. A baleset következtében a személygépkocsikban ülők közül 3 fő könnyebben megsérült, őket a mentők a siófoki kórházba szállították. A baleset miatt az M7-es Nagykanizsa felé vezető része le van zárva.

A műszaki mentés, valamint a helyszínelés folyamatban van. A síkos út miatt az autósok fokozott figyelmét kérik, mivel a térségben több megcsúszásos baleset is bekövetkezett. Az autópálya-felügyelet várhatóan a 114-es km szelvénynél a balatonendrédi csomópontnál tereli le a forgalmat a régi 7-es útra. Közben a jeges út miatt a 132-es km szelvénynél is baleset történt.

A jeges út miatt az autópályán a kocsisor feltorlódott, több autó megcsúszott, de súlyos baleset nem következett be. Az egyik forgalmi sáv felszabadítása folyik, annak érdekében, hogy a sószórók ezt a szakaszt meg tudják tisztítani, és azt követően a forgalom megindulhasson.

Közben a mentők Szóládról két dialízises beteg szállítását a síkos út miatt nem tudták megoldani, ezért intézkedni kellett az út járhatóvá tételére, így a mentők jelenleg ki tudják hozni a két beteget, és a siófoki kórházba szállítják őket. 8 óra 16-kor megkezdték az M7-en rekedt autók levezetését. A sószórók lassan, de folyamatosan dolgoznak.

8 óra 16-kor megkezdték az M7-en rekedt autók levezetését. Itt 49 jármű torlódott össze, ebből 20 kamion. A sószórók lassan, de folyamatosan dolgoznak. A tűzoltók az autópálya veszélyes szakaszának két végét lezárták, a rendőrség pedig a felhajtóknál biztosítja a forgalom lezárását illetve a terelést.


8 óra 22-kor a Nagykanizsa felől érkező sávban is megkezdték az út sózását.


8 óra 39-kor a 132-es km szelvénynél lévő lezárásnál mintegy 60 autó torlódott össze, ezeket a leállósávba irányították, annak érdekében, hogy a sószórók az utat síkosságmentesíthessék.


8 óra 53-kor a 132-133 km szelvénynél feltorlódott kocsisort megindították Nagykanizsa irányába.

9 óra 55-től megszűnt a forgalomelterlés és az M7-es autópályán mindkét sávot használhatják az arra közlekedők.

 

 

Címkék: völgyhíd, ütközés, baleset, kék hírek