A VPOP felvételeiA VPOP felvételeiA VPOP felvételeiA VPOP felvételeiA VPOP felvételei
A VPOP felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagy fogása volt szerdán a vámosoknak Kaposváron. Nagyüzemben gyártotta a pancsolt szeszt az a kaposvári férfi, akinek legális pálinkafőzdéje is van. A Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága arról tájékoztatta a kapos.hu-t, mintegy 800 liternyi tisztaszeszt és 2900 liter fogyaszthatóra higított alkoholt találtak a pincéjében és a garázsban. Utóbbi mennyiség már csak az ízesítésre várt. Emellett több olyan eszközt és berendezést is lefoglaltak nála - desztilláló, különféle italaromák, színezékek, keverőeszközök –, melyekből gyanítható, hogy a férfi nem most kezdte a pancsolást.

 

A büntetőeljárás mellett az elkövető ellen jövedéki eljárás is indult, melynek során akár tíz millió forintos jövedéki bírságot is kiszabhat a vámhatóság. A nyomozás során a férfi legális főzdéjét is átvilágítják. A vámhatóságnak tisztáznia kell, hogy az illegális szeszből kik vásároltak, és abból kerülhetett-e a szeszfőzdébe. Ez alapján a legális pálinkafőzde további sorsa is tisztázásra vár.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai 12 millió forintra becsülik a lefoglalt alkohol értékét. Jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a tetten ért férfi ellen eljárást indítottak. Ezért a bűncselekményért akár három éves szabadságvesztés is kiszabható.

Címkék: pálinka, kék hírek