Darabolós balaton

A nyomozás lassan göngyölíti fel az ügy szálait. A nyomozók munkáját nehezíti a gyanúsított makacs tagadása. F. Sz. Attila az idegenlégiót is megjárt, kemény fickó. Amellett nem buta: állítólag grafomán, találmányai is vannak. Nincs könnyű dolga annak a nyomozónak, aki szóra akarja bírni.


Egy lenyúlt kokainszállítmány okozta a vesztét annak a 38 éves és 39 éves óbudai férfinek, akik tavaly májusban tűntek el. A két vállalkozónak kocsmái voltak, a médiában is dolgoztak, díszleteket gyártottak. Amellett, a jelek szerint, kábítószerrel foglalkoztak. A hvg. hu információi szerint egy dél-amerikai kokainszállítmányt nyúltak le, nem fizettek. Ezzel vívták ki külföldi bűnözők haragját. Ebbe pedig bele lehet halni: a kokain tulajdonosai vérdíjat tűztek ki a fejükre.

 

A gyanúsított állítólag néhány millió forintért vállalta a bérgyilkosságot. Az élettársán keresztül ismerte az áldozatokat, a gyilkosságot megrendelő megbízóval pedig egy korábbi előzetes letartóztatása során ismerkedett meg a sitten. Eltűnésük napján találkozott a két férfivel. Agyonlőtte, majd orvosi műszereivel feldarabolta áldozatait. Ebben volt gyakorlata, ugyanis boncmesterként is dolgozott egy ideig. A holttesteket a szülei balatonlellei házához közel eső területen rejtette el, itt jól ismerte a környéket.

 

Ezután Belgiumba utazott, ám gyakran hazalátogatott. A nyáron lebukott a határon, 5 kiló marihuána volt nála. Emiatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Közben derítették fel a gyilkosságokat a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az ügynek még korántsincs vége, a nyomozás még tartogathat meglepetéseket.     

Címkék: kék hírek