Amint arról már beszámoltunk, tavaly július 9-én Segesden egy tehergépkocsi leszakította a szabványban előírt, de a minimumnál alacsonyabban, a közút felett kifeszített kábeltelevíziós légvezetéket. A vezeték leszakadó bekötőcsöve az út szélén álló gyermekkorú sértettnek súlyos arccsonttörést okozott.

A nagyatádi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást folytatott ismeretlen tettessel ellen, majd megszüntette azt idén áprilisban, mert az elkövető kiléte nem volt megállapítható. A Somogy Megyei Főügyészség hivatalból felülvizsgálta a nyomozati iratokat, melynek eredményeképpen a nyomozás felügyeletét ellátó Kaposvári Városi Ügyészséget a nyomozás továbbfolytatásának elrendelésére hívta fel.

A felülvizsgálat alapján megállapítható volt, hogy a nyomozásban beszerzett szakértői vélemény számos mulasztást tartalmazott. Az ügyészség azt nem jelölte meg, hogy a mulasztásért kit és milyen felelősség terhel. A rendőrség a nyomozás során a tényállást nem tisztázta kellő mértékben. A Somogy Megyei Főügyészség az iratok felülvizsgálata alapján rendelkezett a nyomozás folytatásáról.

Címkék: nagyatád, segesd, ügyészség, baleset, kék hírek, rendőrség