Pénteken már erősödök a nappali felmelegedés, egyre töffelé 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb fátyol, illetve gomolyfelhőzet jelenhet meg az égen. Ismét délire fordul az áramlás amellyel egyre melegebb levegő érkezik fölénk. A hétvégén további jelentős felmelegedés várható, vasárnap már 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: gyengén felhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Vasárnap: gyengén fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások:  jövő hét hétfőn még marad a meleg nyári idő, majd keddtől jelentős átalakulás kezdődik időjárásunkban, észak felől több hullámban egyre hűvösebb levegő érkezik fölénk. A lehűlés mellett eső, záporok is előfordulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, április, köd, eső, front, havas, felmelegedés, , fagy, zápor, tavasz, zivatar, lehűlés, csapadék, meleg, időjárás