A légörvény mögött marad az északi áramlás, így enyhülésre a következő napokban sem számíthatunk, marad a hideg tél. Anticiklon húzódik fölénk, ennek köszönhetően nyugodt, száraz, többnyire napos idő várható. A derült éjszakákon erős lesz az éjszakai lehűlés, helyenként -10 fok közelébe hűl a levegő. A nappalok gyengén fagyosak lesznek. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. Késő estére -5,-3 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: napos, száraz idő várható gyenge légmozgással. A hajnali órákra -8,-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. 

Csütörtök: gyengén felhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -9,-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 0 fok köré melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig nagy valószínűséggel marad a száraz, hideg idő, legfeljebb átmeneti kisebb enyhülés lehet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: január, havas, meleg, fülledt, felmelegedés, eső, csapadék, front, köd, lehűlés, fagy, zivatar, , zápor, tél, időjárás