Délnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban meglehetősen változékony, de az átlagosnál több fokkal enyhébb idő várható. Megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben pedig már 10 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak.

Eleinte csak szórványosan, majd szerdán egy mediterrán ciklon hatására már sokfelé várható eső, zápor. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyakran lesz felhős az ég,emellett azonban kevés napsütés is lehet. Szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati  szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

Kedd: többnyire a felhőké lesz a főszerep és az esti óráktól már többfelé valószín eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

Szerda: borult idő várható többfelé jelentős esőzéssel. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 6-8 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: csütörtökön már távolodik a ciklon, csökken a csapadékhajlam, de marad a többnyire felhős idő. Eleinte marad az enyhe idő, majd péntektől néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: december, fagy, zivatar, időjárás, havas, felmelegedés, , fülledt, front, lehűlés, köd, meleg, csapadék, zápor, eső, tél