Az esti, késő órákra nyugalomba  jut felettünk a front, fokozatosan mérséklődik a szél, így csütörtök hajnalra ismét erősen lehűl a levegő, többfelé várható fagy. Napközben eseménytelen, többnyire napos, de kora téliesen hideg idő várható.

Pénteken már egy melegfront éri el hazánkat, így ismét változékonyra fordul az idő. Megerősödik a délnyugati szél és az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből itt-ott zápor is előfordulhat. Átmenetileg erősödik a nappali felmelegedés, többfelé 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. Az északi szél erős, néhol viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: többnyire gyengén felhős, napos idő várható. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Péntek: gyakrabban lesz felhős az ég és néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -1,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén újabb lehűlésre, kora téliesen hideg időre számíthatunk. Jelentős csapadék nem valószínű, de itt-ott előfordulhat futó hózápor.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: köd, fülledt, meleg, november, fagy, ősz, felmelegedés, eső, lehűlés, front, zápor, zivatar, csapadék, időjárás