A délutáni, esti óráktól már csökken a csapadékhajlam, fokozatosan elvékonyodik a felhőzet. Szombaton erős hidegfront alakítja időjárásunkat. Erős, időnként viharos szél kíséretében hideg levegő zúdul a Kárpát-medencébe. Jelentős lehűlés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már csak 5 fok körül alakulnak.

Vasárnapra nyugalomba jut a hidegfront, mérséklődik a légmozgás. Kora téliesen hideg idő várható, a hajnali órákban többfelé faggyal. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: átmenetileg megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. Az esti órákban már csökkenhet a csapadékhajlam. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Vasárnap: napközben fokozatosan növekszik a felhőzet, de emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban ismét csapadékosra fordul az idő, ezzel együtt azonban ismét enyhül a levegő. A hét második felében újabb hőmérsékletcsökkenés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, fülledt, felmelegedés, fagy, november, lehűlés, ősz, zápor, front, köd, eső, zivatar, időjárás, csapadék